Παρασκευή 4 Μαρτίου 2011

ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ

Βρέθηκα με καλλιτέχνες κι έτυχε να σχολιάζουν
τον παράξενο χαρακτήρα γνωστού συγγραφέα,
τη φανερή με πράξεις μνησικακία, τον εγωκεντρισμό του-
από προσωπική εμπειρία κάπου συμφώνησα.
Ένας, πριν φύγουμε, πέταξε το δικό του σχόλιο
για τον συγγραφέα:
"Μα αυτός δεν έζησε,
οι γυναίκες που πόθησε τον προσπέρασαν
με αδιάφορο βλέμμα".
Με το πιο στυγνό και κυνικό ύφος το είπε.

Τα κονταροκτυπήματα πέφτουν αλύπητα,
σκέφτηκα μέσα μου.

"Ηδονή και εξουσία" Μεταίχμιο,2009

2 σχόλια:

Dinos-Art είπε...

Όποιος καλλιτέχνης, ποιητής, ή συγγραφέας δηλώνει ότι δεν είναι εγωκεντρικός, ψεύδεται. Υπάρχει όμως μερικές φορές και αυτοκριτική. Γνωστός σε όλους μας Σαλονικιός ποιητής κονταροχτυπιούνταν για χρόνια με άλλον ποιητή αλλά και με έναν συγγραφέα. Κάποια στιγμή όμως, μετά από χρόνια, δέχθηκε να τον παρουσιάσει ο συγγραφέας σε τηλεοπτική του εκπομπή και μόνον που δεν φιλήθηκαν. Το μένος του όμως για τον άλλον, τον ποιητή δηλαδή, άσβεστο παρ'όλο που από χρόνια δεν είναι εν ζωή. Λογική επομένως η ερώτηση που του έκανα: "Γιατί ξαναγάπησες με τον συγγραφέα και του ποιητή ακόμα του τα σέρνεις;" Απάντηση: "Για το αλληλο-σκυλόβρισμα με τον συγγραφέα έφταιγα εγώ".
Καλό τριήμερο Αλεξάνδρα.
Ίσως τα πούμε από κοντά την ερχόμενη Πέμπτη 10 Μαρτίου στο ΔΙΠΟΛΟ, όπου ο Βασίλης, παρά το πρόβλημα υγείας που τον ταλαιπωρεί, συνεχίζει ακάθεκτος τις θεματικές ομαδικές εκθέσεις. Μπράβο του.

Alexandra Bakonika είπε...

Ντίνο, μου άρεσε το σχόλιό σου και σε ευχαριστώ πολύ που με τιμάς με την επίσκεψή σου.Σαφώς και υπάρχει αυτοκριτική αρκετές φορές στις "πολεμικές" αντιζηλίες μεταξύ λογοτεχνών ή καλλιτεχνών- και αυτό είναι καλό.
Πάντως με αφορμή τη σκληρότητα, τα μίση, τον κυνισμό, τα παιχνίδια εξουσίας που διαπίστωσα σε αυτούς τους χώρους θέλησα να μιλήσω γενικότερα για την ανθρωποφαγία και τα "κονταροκτυπήματα" που συναντώ σε κάθε τομέα των ανθρώπινων σχέσεων.