Δευτέρα 28 Ιουνίου 2010

ΜΕ ΚΡΙΤΙΚΟ ΜΑΤΙ

Ούτε συντριβή ούτε αγάπη,
μόνο πόθο και λαγνεία έδειξες για μένα
με τον τρόπο που έκανες έρωτα.
Πρόβαλε ξανά η γνώριμη ορμή σου,
ένας κατακλυσμός ακολασίας
που σε παρέσυρε και σε αφιόνιζε.
Με ξεζούμισες από πόθο για το σώμα μου,
και ήταν ένα είδος αποθέωσης
που γενναιόδωρα μου χάρισες.
Ούτε αγάπη ούτε αφοσίωση περίμενα από σένα-
γι'αυτό όταν μετά από ώρα
σηκώθηκα από το κρεβάτι για να ντυθώ,
καθώς παρέμενες ξαπλωμένος
παγερά με έβλεπες,
τώρα με κριτικό μάτι για τις ατέλειες
στο γυμνό σώμα μου.
Η αποθέωση που μου χάρισες είχε ήδη τελειώσει.


Πρώτη δημοσίευση περιοδικό Μανδραγόρας τευχ.42

6 σχόλια:

ΕLΕΝΑ-ΒUTTEFLY είπε...

Αναρωτιέμαι αν όντως υπήρξε κριτικό μάτι για τις ατέλειες ή ανασφάλεια της γυναίκας για το ίδιο της το κορμί που να φαντάζεται το κριτικό μάτι..
όπως και να χει... πολύ διεισδυτική ματιά.. άλλο ένα πολύ καλό σου ποίημα Αλεξάνδρα..

Alexandra Bakonika είπε...

Σ' ευχαριστώ Έλενα για τα καλά σου λόγια.Όχι δεν ήταν η ανασφάλεια της γυναίκας.Ο άνδρας μετά τη συνεύρεση έγινε άλλος, το βλέμμα του άλλαξε, έγινε όντως παγερό.Μετά τη φλόγα ήρθε αυτό που λένε οι Γάλλοι" η θλίψη μετά τον έρωτα", και στη συγκεκριμένη περίπτωση η αποξένωση.Καλό σου βράδυ.

Poet είπε...

Εκτός από τη "θλίψη μετά τον έρωτα" (melancolia post coitus), Αλεξάνδρα, υπάρχει και κάτι αξιολύπητο σ' αυτό το «κριτικό μάτι» του πριν λίγο παθιασμένου άντρα, που δεν έχει ίχνος αγάπης και ίχνος τρυφερότητας. Κάποιου είδους αναπηρία. Αυτή την αίσθηση αποκόμισα από το επιτυχημένο ποίημά σου.

Alexandra Bakonika είπε...

Σ' ευχαριστώ Τόλη για το σχόλιό σου. Όμως η λογοτεχνία έχει μανία με τις αναπηρίες, τις βγάζει στο φως, τις αναδεικνύει, τις ανατέμνει.Ποτέ δεν είδα τις σχέσεις των δύο φύλων μόνο από την ειδυλλιακή τους μορφή( που και αυτή υπάρχει, για να μην είμαστε απόλυτοι).Η σεξουαλική ζωή είναι βαθύ νταμάρι με διάφορες, ποικίλες στοές,κάθε δημιουργός ανασύρει τα πολύτιμα ορυκτά του από εκεί.

Poet είπε...

Και βέβαια συμφωνώ μαζί σου, Αλεξάνδρα, μετά από μέρες που κατάφερα να περάσω και πάλι από το ιστολόγιό σου. Πώς να τα προλάβουμε όλα;

Alexandra Bakonika είπε...

Σ' ευχαριστώ Τόλη, κι εγώ το ίδιο έχω πάθει παρακολουθώντας και συμμετέχοντας στο f/b.Πάνω από όλα μετράει το ενδιαφέρον για την καθυστέρηση ούτε να το σκέφτεσαι.